Home
Info
Gastenboek
News !
home
info
gastenboek
news
           
Recensies - Artikelen Agenda

03-08-2005

Binnenstad Rock 2005/ Antwerpen-Belgie
Bart Boodts
http://ArgusOOgen.skynetblogs.be
… nu maar hopen dat Tropicaliente het vuur wel doet oplaaien! En wat we hoopten, gebeurde ook. Pure zuiderse klanken, mooie drums, prachtige danseres en een technisch zuivere latijnse muziek. Tropicaliente bespeelt het publiek zonder pretentie, maar met het juiste gehalte om iedereen aan het dansen te brengen, het werd zeer warm tropisch op de Grote Markt, waarvoor dank, want een beetje warmte hadden we nodig in deze frisse zomerdagen. Wederom schoot er door mijn hoofd dat dit festival er toch mag zijn en hoopte ik dat er volgend jaar minstens een even goede editie zal komen, want dit is gewoon leuk met de mooiste kathedraal van ons land op de achtergrond.

03-08-2005, 12:41:39 Argus

Contact Elna, 20-10-2004

Zeer geslaagd jubileumconcert van de Rabobank .

Ruurlo - Donderdag 14 oktober genoten de leerlingen van alle Ruurlose basisscholen van de prachtige muziek en dans in de Orangerie. Voor velen was het de eerste keer dat zij in de Orangerie waren.

Van negen tot twaalf uur waren de kindjes uit de groepen een tot en met vier aan de beurt. Zij keken hun ogen uit naar de prachtig geklede danseressen, die de kinderen uitnodigden om mee te dansen en muziek te maken op het podium. De band Sabor Latino speelde muziek die goed in het gehoor lag en bij sommige kinderen ook bekend was.

Veel aanmoediging hadden de kinderen niet nodig. De animo om mee te doen op de zeer aanstekelijke muziek was heel groot. De moeders, die hun kinderen hadden gebracht vonden het heel spijtig dat ze niet deel konden nemen aan dit feest, waarbij dans-, gym-, muziek- en zangles soepel in elkaar overgingen. 's Middags speelde de band Los Andinos met een grote variatie aan muziekinstrumenten. De diverse panfluiten, baby, moeder en oma werden gedemonstreerd. Meerdere gitaren van heel klein met 10 snaren en een met een bolle achterkant werden getoond en bespeeld.

Prachtige nummers op harp en fluit werden ten gehoren gebracht en ondertussen werd er druk gedanst door de danseressen en de jeugd.Bij een Mexicaans dansnummer werd een prachtige jurk geshowd.

's Avonds stroomde de zaal vol met kinderen uit groep acht. Zij brachten hun opa's en oma's mee, van wie de meesten nog nooit in de Orangerie geweest waren. Vol bewondering en zeer onder de indruk van het gebouw genoten allen voor de pauze van de muziek, de dansen en de uitleg over de instrumenten van Los Andinos . Daarna speelde de Salsaband Tropicaliente waarbij vrijwel iedereen zich vermaakte op de dansvloer.

Aan het eind van de avond bedankte Karin Klomp, medewerkster van de Rabobank de KunstKring voor de muzikale programmering. Jan Alfing, leraar van basisschool de Driesprong, die dit jaar aan de beurt was om een culturele dag voor alle basisschoolkinderen te organiseren sloot de avond af.

Artikel uit De Stentor van 15-10-2004

Salsaklanken bij geslaagd jubileumconcert

van onze correspondent

15 OKTOBER 2004 - RUURLO - Toen ze van haar elfjarige kleindochter Kim twee weken geleden een uitnodiging had gekregen had ze wat aarzelend gereageerd. ‘Dat is toch niets voor mij een concert in de Orangerie‘, had ze gezegd. Maar gisteravond was ze na afloop maar al te blij dat ze op de uitnodiging van haar kleindochter was ingegaan.

‘Oma‘ Jannie Blikman (69) beleefde evenals de bijna honderd andere oma‘s en opa‘s met hun kleinkinderen een schitterende muzikale avond met drie Latijns-Amerikaanse bands die ze voor geen goud had willen missen.

Rabobank Berkelland bood alle Ruurlose basisschoolkinderen gisteren namelijk een jubileumconcert aan omdat de bank dit jaar haar honderdjarig bestaan viert. Jaarlijks organiseren de zes basisscholen gezamenlijk een culturele dag voor al haar leerlingen. School De Driesprong die dit jaar voor de organisatie tekende had daarvoor contact gezocht met de KunstKring Ruurlo die gisteren voor de muzikale programmering had gezorgd.

Nadat ruim achthonderd kinderen uit de groepen één tot en met zeven gisteren overdag de Orangerie hadden bezocht was het gisteravond de beurt aan de honderd kinderen uit groep acht. Zij mochten allen een opa of oma of een bevriende zestigplusser meenemen. Kim Blikman en haar oma Jannie waren nog nooit in de Orangerie geweest en keken bij binnenkomst hun ogen uit. ‘We hadden ons wel wat netter mogen kleden. Als ik een galajurk in mijn garderobe had gehad had ik die aangetrokken‘, was Jannie‘s eerste reactie.

Ook Trees Kasteel (72) die door haar kleindochter Lotte (11) was uitgenodigd was ook verrast door de entourage van de Orangerie. Elly Essink (61), de oma van Janine Boschker was ook nog nooit in de Orangerie geweest. Ze had wel eens stiekem door de ramen naar binnen gekeken toen ze een wandeling in de kasteeltuin van Huize Ruurlo had gemaakt, bekende ze. ‘Maar binnen was ik nog nooit geweest.‘

En daar was het nu ook juist om te doen bij de Rabobank, zo verklaarde Karin Klomp, commercieel bankmedewerkster van de binnendienst. ‘Toegankelijkheid voor iedereen, dat was één van onze doelstellingen van dit concert.‘ Aan de concerten werkten gisteren in totaal drie Latijns-Amerikaanse bands mee.

‘s Morgens trad Sabor Latino op met twee danseressen. Sabor Latino speelde veel liedjes, die herkenbaar waren, zelfs voor de kinderen uit de groepen een tot en met vier. De muzikanten lieten de kinderen evenals gisteravond meespelen met sambaballen en andere instrumenten terwijl de danseressen eenvoudige pasjes voordeden.

Gistermiddag en gisteravond trad de band Los Andinos met harpist Lincoln Almada met veel enthousiasme op. Spontaan werd er door de kinderen mee gemusiceerd en door de meegebracht opa‘s en oma‘s mee gedanst. Los Andinos maakte veel gebruik van allerlei Latijns-Amerikaanse muziekinstrumenten en diverse soorten fluiten. Na de pauze besloot gisteravond de Salsaband Tropicaliente met feestelijke dansmuziek het concert. De elfjarige Matthijs Weenk vond het na afloop ook een geweldige avond evenals zijn opa Henk Weenk (74). ‘Wat een temperament. Die Latijns-Amerikaanse muziek en dans, dat spettert flink. Dat is nog eens wat anders dan de folkloristische muziek die ik op mijn harmonica maak bij de folkloristische dansgroep Wie eren ‘t olde in Zelhem‘, aldus de bejaarde Ruurloër.

Artikel uit De Gelderlander van 15-10-2004

Meedansen met Latijns-Amerikaanse bands

R UURLO - Kinderen van alle basisscholen in Ruurlo mochten gisteren meespelen en meedansen met enkele Latijns-Amerikaanse bands. De honderdjarige Rabobank Berkelland gaf dit feestelijke en swingende evenement cadeau aan de leerlingen en hun opa's en oma's. Want die mochten ‘s avonds ook komen kijken en luisteren.

Agenda 2010

(alleen openbare optredens, privé feesten worden hier niet vermeld)

April 2010


Vrijdag 30 april Koninginnedag
Sabor Latino optreden
Grand Café La citadel
Aanvang 19:00-23:00 uur
Lokatie: Gildenplein 28
Heemskerk


Juni 2010


Vrijdag 25 juni
Los Andinos optreden
Opname comercial -clip Onitsuka Tiger
Amsterdam Worldwide
Aanvang 10:00-13:00 uur
Lokatie: Keizersgracht 121
Amsterdam

Juli 2010


Vrijdag 30 juli
Sabor Latino optreden
Bistro Maxim
Aanvang 20:00-23:00 uur
Glockengasse 47608
Geldern - Germany

Augustus 2010


Zondag 1 augustus
Sabor Latino optreden
Achterhoek Festival
Aanvang 16:00-21:00 uur
Vorden Centrum

September 2010


Donderdag 23 september
Sabor Latino optreden
Caribische feest
Aanvang 19:00-21:00 uur
Locatie: congreshotel Papendal
Papendallaan 3
Arnhem


Donderdag 23 september
Tropicaliente optreden
Caribische feest
Aanvang 21:00-1:00 uur
Locatie: congreshotel Papendal
Papendallaan 3
Arnhem


Oktober 2010


Zaterdag 23 september
Tropicaliente optreden
Feest van de spaanse club La tertulia
Aanvang 21:00-1:00 uur
Locatie: Erato Zalencentrum
kade 45
Roosendaal

Agenda 2009

(alleen openbare optredens, privé feesten worden hier niet vermeld)

April 2009

Zaterdag 25 april
Sabor Latino
Badhotel Bruin
Aanvang 19:00-23:00 uur
Lokatie: Dorpstraat 88
Vlieland

Zondag 26 april
Sabor Latino
Badhotel Bruin
Aanvang 19:00-23:00 uur
Lokatie: Dorpstraat 88
Vlieland

Woensdag 29 april
Sabor Latino
'sHeeren Loo Noord-Nederland
Aanvang 17:00-20:00 uur
Lokatie: Fazant 15
Bedum

Donderdag 30 april
Sabor Latino
Koninginnedag
Locatie: Podiumtrailer -Oude Raadhuisplein
Aanvang 14:00-17:00 uur
Huizen

Mei 2009

Zaterdag 24 mei
Sabor Latino
Badhotel Bruin
Aanvang 19:00-23:00 uur
Lokatie: Dorpstraat 88
Vlieland

Zondag 25 mei
Sabor Latino
Badhotel Bruin
Aanvang 19:00-23:00 uur
Lokatie: Dorpstraat 88
Vlieland


Juli 2009

Zondag 12 Juli
Sabor Latino
Achterhoekspektakel
Aanvang 14:00-18:00 uur
Lokatie: centrum
Winterswijk

Zondag 19 Juli
Sabor Latino
Achterhoekspektakel
Aanvang 14:00-18:00 uur
Lokatie: centrum
s' Hereenberg

Zondag 26 Juli
Sabor Latino
Achterhoekspektakel
Aanvang 14:00-18:00 uur
Lokatie: centrum
Borculo

Augustus 2009

Woensdag 5 Augustus
Sabor Latino
Badhotel Bruin
Aanvang 19:00-23:00 uur
Lokatie: Dorpstraat 88
Vlieland

Zaterdag 15 Augustus
Sabor Latino
Dias Latinos
Aanvang 14:00-18:00 uur
Lokatie: Emkade

September 2009


Zaterdag 26 september
Sabor Latino optreden
Change the world, Shopping fair
Aanvang 15:00-19:00 uur
Lokatie: Dorpstraat 35
Castricum

December 2009


Donderdag 31 december
Sabor Latino
Badhotel Bruin
Aanvang 20:00-2:00 uur
Lokatie: Dorpstraat 88
Vlieland