Home
Info
Gastenboek
News
Fotos
Muziek
Clientes
home
info
gastenboek
news
fotos
muziek
relaties
             

 

English
Deutsch
Español
  ......
 

 
Volgende
Volgende
 

INTRODUCTIE

Het Amerikaanse continent is onvoorstelbaar rijk wat muziek en folklore betreft. Ieder land beschikt over een grote hoeveelheid aan ritmes en traditionele muziek, net zo groot en rijk als hun landschap. Dankzij de creativiteit en het talent van diverse bevolkingsgroepen ontstonden hier bijzondere muzikale ritmes en ontwikkelden zij hun eigen muziekinstrumenten om deze muziek uit te voeren.

De groep Los Andinos is ontstaan sinds 1996 met het doel de muziek en tradities uit Latijns Amerika bekend te maken, en de rijke folklore en gewoontes van deze gebieden met andere culturen te delen. Ons programma bestaat uit de meest kenmerkende van de muziek van de drie Amerika's (noord, midden en zuid) waarbij de traditionele instrumenten worden bespeeld.

Bij onze concerten zult u kunnen genieten van de vrolijke Mexicaanse muziek: (Huapangos, sones, etc.), de diepte en melancholie van de Andesmuziek Ecuador, Perú, Bolivia, Chili (takirari, albazos, cachullapi, cueca, etc.), het krachtige en exotische ritme van de Caribische muziek Cuba, Colombia (son cubano, cumbia). De vitaliteit van de muziek uit Los llanos Venezuela (joropo, pasaje etc.), de rijke volksmuziek uit Paraguay, Argentinie (polkas, zamba Argentina, chacareras) en uit Brasilie (Bossanova, samba, etc.)

Los Andinos biedt tevens een pedagogisch programma voor basisscholen, middelbare scholen, hogere scholen en universtiteiten, aangepast aan iedere leeftijdsgroep, waarin op een interactive manier kennis wordt gemaakt met de diverse instrumenten, muziek en ritmes.

Links:

Allround Latin music Sabor Latino Salsaband Tropicaliente Mariachi Fiesta Mexicana